:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Сергій Василюк про цілі Майдану та євроінтеграцію

 

Сергій ВАСИЛЮК


Промова Сергія Василюка на Майдані 21 грудня 2013 року.

 

 

 

Заява Сергія Василюка, лідера музичного гурту «Тінь Сонця», члена ВО Свобода, з приводу ідеологічної позиції його гурту та бандуриста Івана Лузана, від 14 січня 2014 р.

 

Шановне товариство!
Тепер свою позицію висловлю я, лідер гурту «Тінь Сонця».
Насамперед напишу дещо про себе задля того, щоб ви могли краще змалювати портрет людини, чиє звернення прошу прочитати дуже уважно.

Коли починався Євромайдан, я співав всю першу ніч один, з опівночі і до шести ранку. До речі, під дощем без накриття. Після того я ще кілька разів виступав на Майдані, Європейській площі, Київраді, на Львівському Майдані і дав спец-концерт на 5му поверсі будинку профспілок (ви зрозуміли). Крім того, я був одним із тих, хто вкладав свій невеликий внесок у нашу перемогу 11 грудня.
До того: 
- брав активну участь в передвиборчій кампанії Юрія Левченка, 
- в жовтні 2012 року як єдиний узгоджений кандидат від опозиції я зайняв друге місце на виборах до ВР по 102-му округу на Кіровоградщині, набравши 20%,
- виступав на Податковому Майдані, а також в підтримку акції на захист української мови, 
- я є членом історичного клубу «Холодний Яр» і смію зазначити, що частково і за рахунок моїх зусиль героїчні сторінки перших визвольних змагань дійшли до ваших хатніх бібліотек. Сподіваюсь, ви вже читали «Холодний Яр» Горліс-Горського, «Залишенця» Василя Шкляра та до прикладу «Багряні жнива української революції» Романа Коваля. 

Звернення №1 – переважно до позапартійних патріотів, насамперед праворадикалів: 
Іван Лузан, так само, як і ви, і так само, як і я, виступає категорично проти гей-парадів та іншого бруду, який проникає до нас із Заходу. Виступає також проти засилля мігрантів. І що чи не найважливіше: він виступає за здоровий спосіб життя. На відміну від багатьох – не вживає спиртного і не палить. В цьому він чинить так само, як славні Степан Бандера і наша жива легенда – Мирослав Симчич. 

Звернення №2 – насамперед до свободівців або прихильників партії:
Я є членом ВО «Свобода». В нашій програмі євроінтеграція не передбачена. Щодо США позиція нічим не краща: неодноразово до прикладу Андрій Мохник говорив про США як про імперію, яка вчинила геноцид корінних націй Америки, а Андрій Іллєнко відверто казав, що нам непотрібні вказівки Москви, так само, як і Вашингтону чи Брюселю. Прекрасно зрозуміло, що наявність «Свободи» на Євромайдані пов’язана із тим, що (на жаль) більшість українців бойкот євроінтеграції сприймав би як реверанс кремлю. Схожа ситуація спостерігається і в цьому обговоренні. Чому на Майдані виступав я, запитаєте ви? Я виступав за Україну, а не за ЄС і ніколи за євроінтеграцію не агітував. Щодо США – окрім геноциду індіанців, кидається в очі той факт, що за останні 200 років в цій країні було вбито 4х її президентів. 

Звернення №3 – ключове, до всіх українців:
Ми з Іваном Лузаном сходимся у тому, що Україна не має бути складовою Заходу. Більше того! Іван Лузан не виступає за Митний Союз, звісно, так само, як і я. Єдина наша з ним відмінність – це його віра у все ж таки можливий союз з Росією (з чим я не згоден), а також – наші погляди на історію. Останнє – дійсно дуже болюча тема. Але зрозумійте найважливіше. Ми наші пісні робимо щиро і я як лідер гурту нікого не примушую їх грати. І своїми піснями який-неякий вклад у розвиток національної культури та патріотичного виховання ми вносимо. Відповідно – це вклад у майбутнє, або ж та історія, яка твориться нині. Попри значні розходження в поглядах на минуле, Іван Лузан є співтворцем цієї історії. І маю зазначити, що нинішній вклад Івана в створення наших пісень є без перебільшення дуже і дуже вагомим. І якщо завдяки цим пісням свідомих українців стає більше – в цьому також є і його заслуга. 

Тому прохання не оцінювати нашу творчість на предмет її щирості крізь призму сьогоднішніх переконань нашого бандуриста. Оцінювати нашу творчість потрібно на основі ідей, які у ній сповідуються і лише так! Я взагалі не можу зрозуміти, як наша творчість може бути пов’язана з любов’ю чи ненавистю до США? Ми ніколи не співали «агітаційні» пісні, тим паче пов’язані з геополітичним вибором України. Ми завжди оспівували і оспівуємо Український Світ, а США чи Росії, Путіна чи Абами Український Світ не містить!

 

 

 


0



Опубликовать