:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Заява Незалежної студентської профспілки «Пряма дія» щодо революційних подій в Україні

 

 

Незалежна студентська профспілка «Пряма дія»

 

 

Piccy.info - Free Image Hosting

З перших днів протестів, ми, активісти Незалежної студентської профспілки «Пряма дія», виходили на майдани. Не маючи ілюзій з приводу «європейського дива» та регулярно конфліктуючи з вуличними нацистами, ми намагались ствердити ідеї профспілкової боротьби, низової самоорганізації, гендерної та соціальної рівності. З самого початку ми усвідомлювали, що це була не наша революція, але події останніх 10 днів багато чого змінили, і сьогодні, у День студента, ми хочемо оприлюднити свою позицію.

Так, сьогодні на київських барикадах не створюється нове суспільство, але саме там захищаються існуючі свободи. Саме там вирішується, чи законсервується режим олігархів, чи житимемо ми у поліцейській державі і чи можливим взагалі буде соціальний протест. Адже завтра екстремістом може виявитись кожен, хто критикуватиме систему освіти або ставитиме під сумнів рішення адміністрації власного ВНЗ. Тому зараз єдиний шлях змін, який ми бачимо перед собою, — це участь у протестах, і закликаємо усіх приєднуватись до боротьби.

Крім того, в умовах протесту люди почали самоорганізовуватися в ініціативи на кшталт варти в лікарнях, чергування в судах чи страйку в Києво-Могилянській академії. У нас є досвід координації горизонтальних, безлідерних структур — і ми активно беремо участь і можемо багато чим поділитися. Ми давно боролися за те, щоб люди навчилися приймати рішення самі і виконувати їх добровільно. Ми зробимо все, щоб навички самоорганізації, які протестувальники набудуть зараз, вони й надалі використовували в боротьбі.


Ми принципово не підтримуємо жодної політичної сили. Опозиція має з інтересами народу не більше спільного, ніж діюча влада. Але навіть прийшовши до влади, вони просто не зможуть підтримувати теперішню авторитарну модель, та будуть вимушені пом’якшити режим. Якщо ні – ми будемо першими, хто вийде на боротьбу з ними.

Як відомо, активну роль у теперішніх протестах відіграють ультраправі групи, які стали важливою частиною бойового крила спротиву. Але для нас це не привід відсторонитися, а навпаки — підстава активніше влитися, докласти максимум зусиль, щоб ствердити гуманістичний та демократичний характер руху. Якщо зараз ми стоятимемо осторонь, правий консенсус у суспільстві лише поглиблюватиметься — незалежно від того, виграє революція чи програє.

Нашу боротьбу в наявних умовах ми бачимо на всіх фронтах. І чим їх буде більше – тим краще. Ми вітаємо усі форми протесту і беремо участь у них: від чергування у лікарнях до укріплення барикад, від окупації університетів до активного спротиву! Тож якщо ви все ще не знаєте чим можете допомогти — приєднуйтесь, роботи вистачить.


Якщо ще вчора у нас були сумніви – то сьогодні їх немає. Це все ще не та революція, якої ми прагнемо, але усі на барикади.


Джерело: http://direct-action.org.ua/1726

 

 


0



Опубликовать