:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Київський зоопарк Відкритий лист до керівництва Київського зоопарку

 

Тетяна АНДРІЙШИНА, громадська організація «Давайте разом!»

 

                                                                                                   Голові Київської міської
державної    адміністрації
Попову О.П.

 Представник Громадської організації  
                                                                                                    «Давайте разом!»
 Андрійшина Тетяна Миколаївна

ЗВЕРНЕННЯ


Група працівників Київського зоологічного парку, які стурбовані станом справ у Київському зоопарку, просять терміново взяти на Ваш особистий контроль ситуацію в зоопарку заради порятунку тварин. Ось ряд проблем, які необхідно вирішити негайно:

  1. Водойми, на яких утримуються пелікани, а також казарки та гірські гуси, знаходяться у стані органічного забруднення. Поверхня водойм вкрита бактеріальною плівкою;не було здійснено запланованого озеленення водною рослинністю, яка очищає водойми без хімікатів; через недостатнє надходження кисню відбувається евтрофікація цих водойм. Одним словом, вода гниє, що незмінно найближчим часом спричинить захворювання птахів. Не треба бути  фахівцем, щоб відчути неприємний запах гниття, що викликає обурення  та глузування відвідувачів. Це створює негативний імідж зоопарку.
  2. Нещодавно в павільйоні, де утримуються жирафи, поламалися двері, що може викликатибійку двох самців жирафів, що може призвести до каліцтва та смерті. Двері тепер підв’язують мотузкою, тож ситуація залишається украй небезпечною для тварин.
  3. Викликає велику стурбованість і якість кормів, якими годують тварин копитного відділу: зелена маса поступає неякісною, з домішками бруду, що викликає діарею у тварин та в цілому згубно позначається на їхньому здоров’ї. Наразі у жирафів немає необхідних для їхнього травлення мюслі, що може викликати величезні проблеми з травленням цих рідкісних тварин. Саме через відсутність мюслів у вересні 2011 року жирафи хворіли і одного із них ледве вдалося врятувати.
  4. Слоненя Хорас, якого подарував зоопарку Олександр Омельченко, за півроку перебування у зимовому приміщенні набулоознак яскраво вираженої стереотипії. Відвідувачі та журналісти увесь цей час спостерігали одну й ту ж саму сцену: слон відвертається від відвідувачів і коливається з боку в бік. З настанням тепла Хорас має можливість розважитися, купаючись у басейні, але вже за кілька годин він проситься у закрите приміщення, куди його не пускають, посилаючись знову ж таки на двері,які дуже важко відкривати та закривати. Безперечно, Хорас страждає від одноманітності,проте Київський зоопарк не забезпечує заходів із збагачення середовища слона, що могло б частково знімати психологічне перевантаження тварини.
  5. Київський зоопарк з весни до осені оголосив скасування санітарного дня, який був у понеділок. Така ситуація спричиняє величезне психологічне навантаження приматів. На відміну від інших, на цій експозиції  тваринам ніде сховатися від відвідувачів (а це переважно діти, які створюють неприйнятне для приматів шумове перевантаження). Проведення культурно-освітніх акцій на відділі «Примати» з приверненням ще більшої кількості людей, надзвичайно шкодить здоров’ю мавп. Украй необхідно ввести вихідний день для відділу «Примати».
  6. Працівників зоопарку обурює те, що комерціалізація зоопарку не покращила економічної ситуації щодо колекції тварин. У той час як із розмахом проходить ремонт адміністративного приміщення, гостро стоїть питання: «Може таки у першу чергу слід полагодити двері у жирафів та слона?»
  7. Не зайве звернути увагу й на те, щозаробітна плата у працівників Київського зоопарку при новому керівництві зменшилася на третину, що не сприяє продуктивності праці працівників тане найкращим чином позначається на якості утримання тварин, сіє гостро-соціальні настрої серед працівників та породжує украй нездорову моральну атмосферу у колективі.

Просимо Вас прореагувати на це звернення та терміново прийняти усі необхідні заходи для покращення якості утримання та годування тварин Київського зоопарку.
Працівники, які надали цю інформацію, уникають висвітлення цієї інформації у ЗМІ – аби не завдати шкоди іміджу зоопарку. Їхня мета – допомогти зоопарку усунути недоліки у підходах догляду за колекцією зоопарку. Свої прізвища люди не назвали, оскільки ризикують втратити улюблену роботу.

З повагою,
представник
ГО «Давайте разом!»                                                                                                      Т. Андрійшина

25.06.2013р.

 

 

 

 

                                                                                                       

 


0


Опубликовать