:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Київський зоопарк У слона Хораса виявлено стереотипію

 

Тетяна АНДРІЙШИНА, громадська організація «Давайте разом!»

 

Нещодавно у ЗМІ розгорівся скандал навколо слона Хораса, який страждає на стереотипію. Про цю та інші проблеми Київського зоопарку проінформувала міську владу громадська організація «Давайте разом!».
Наша організація не переслідувала амбітних цілей, не намагалася заробити собі так би мовити «політичні бали» на бідах зоопарку. Мета звернення була єдиною: усунення недоліків утримання тварин, і не лише слона, а й жирафів, птахів тощо. Однак інформація «витікла» з кабінетів міської адміністрації та потрапила на шпальти газети «Вісті».
Київський зоопарк зреагував на медіа-скандал брифінгом, під час якого повністю спростували ці інформацію. Прикметно, що зустріч із журналістами відбулася вранці, о 10:00, коли Хорас після ночі, проведеної у замкненому просторі, зазвичай тішиться сонцю та водяним процедурам. Не усі знають, що близько обіду він прагне повернутися «додому», однак двері його оселі замкнені і він подовгу стоїть, коливаючись збоку вбік, спиною до публіки, яка думає, що слоник «танцює». Кореспонденти «Вісті» зафіксували цей «танець», що називається стереотипією. Це відео є документом, яке без слів переконує про те, що зі слоном не все так добре, як запевняє керівництво зоопарку. Вірніше, не так все добре з керівництвом зоопарку, бо вони – нещирі ні з вами, ні з собою.
Це відео  є доказом того, що члени нашої організації та кореспонденти «Вісті» не брехуни, не інтригани й не політики. Ми не працюємо на тих, хто закликає закрити зоопарк та використати його територію під забудову. Ми просто прагнемо змінити ситуацію в зоопарку на краще.
Слід визнати, що  під час брифінгу відбулося банальне окозамилювання. Для цього очільники зоопарку запросили навіть так би мовити «сторонніх людей»: лікаря ветеринарної медицини з м. Суми та редактора журналу, що займається зообізнесом. Обидва чоловіки були в гарному гуморі і сипали перлами, які варто процитувати: «Скажіть спасибі, тому, хто це написав – він дав вам добре заробити!», «Що це ви ставите йому діагноз? Це не хвороба, це – симптоми». А фахівці Київського зоопарку з урочистим виглядом забивали в мізки журналістам афірмації: «У слона все добре!», «Умови його утримання відповідають європейським стандартам» і т.п.
Звісно, ніхто не розповів журналістам того, що Хорас не має справжнього підготовленого належним чином кіпера; про те, що його тренування повинно відбуватися при глядачах, а не потайки; що слон, як соціальна тварина, потребує постійної присутності людини і йому давно вже набридла примітивна «розважалочка» у вигляді розкиданої по вольєру їжі – адже на інші заходи зі збагачення середовища у працівників копитного звіринцю не вистачає ані фантазії, ані кваліфікації.
Ми закликаємо й надалі тримати в полі вашої уваги ситуацію у зоопарку. Низку цих проблем ми виклали у листі до голови КМДА, і ви можете  прочитати наше звернення (див. у додатку).
На ваше логічне питання «Хто стоїть за цією організацією?» відповім:  слон Хорас, який страждає від самотності, жирафи Джамбо і Джуто, яким  поскупилися на якісні мюслі,  пелікани та ібіси, що живуть на забруднених водоймах, лисичка-корсак та інша дрібнота, що задихається в спекотних модулях…
Вірю, ви теж прагнете перетворити їхнє животіння на життя. Так може, давайте разом?

 

 

 

                                                                                                       

 


0


Опубликовать