:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Зіновій Митник Депутати закликали Президента та Прем’єр-міністра не допустити, щоб керівником Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова, з порушенням регламенту, став Зіновій Митник, адже він не є фахівцем у галузі хірургії  

 

Пресс-центр «Форум»

 

Група народних депутатів виступила з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, а також до президента Національної академії медичних наук Андрія Сердюка, в якому звернула увагу до «неприпустимої ситуації, яка складається навколо обрання директора Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова». 

«Мова йде про активне просування на посаду директора Інституту ім. О. О. Шалімова колишнього міністра охорони здоров’я України Зіновія Миколайовича Митника», – йдеться у листі. 

З листом до влади звернулися народні депутати – члени фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» – Михайло Блавацький, Ігор Кривецький, Ігор Мірошниченко, Олексій Кайда, а також Михайло Апостол з Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

За словами авторів листа, «це відбувається не лише з кричущими порушеннями регламенту НАМН України, а й в обхід думки самого трудового колективу Інституту, який не може сприйняти за керівника фахівця, який не є спеціалістом в галузі хірургії та трансплантології».

18 червня академіки Національної академії медичних наук України будуть обирати директора Інституту ім. О. О. Шалімова.

Депутати навели «кілька вагомих причин», чому Зіновій Митник не може бути директором Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова.

По-перше, це є неможливим через регламент НАМН України. «Згідно з пунктом 5 Положення про порядок обрання за конкурсом науковими радами НАМН України кандидатури на посаду керівника наукової установи висувається кандидатура саме з числа провідних учених вищої кваліфікації у даній галузі науки, – йдеться у відкритому листі. – Зіновій Миколайович Митник є інфекціоністом і ніякого відношення до хірургії і трансплантології до призначення його виконуючим обов’язки директора Інституту ім. О. О. Шалімова, яке відбулося кілька місяців тому, не мав». 

По-друге, депутати стверджують, що «фахівці Інституту, які  все життя віддали хірургії, сьогодні буквально принижені тим, що керівника цієї галузі вкотре призначають волюнтаристським рішенням «згори». Для того, щоб мати свою людину, повністю ігнорується думка колективу.  Натомість для колишнього міністра підготували «тепле містечко».  

Депутати закликали «забезпечити законність кадрових рішень НАМН України та сприяти призначенню на посаду директора Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова спеціаліста у цій галузі, як цього вимагає регламент НАМН України».

 

 

 

 


0


Опубликовать