:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Підвищення акцизів на пиво – 17 червня 2013 року біля Верховної Ради України відбудеться акція «Що оберуть депутати: свічку життя чи пляшку пива?»


Дата: 17 червня 2013 року (понеділок)
Час проведення: 10:00
Місце проведення: Комітети Верховної Ради України
Адреса: м. Київ, вул. М. Грушевського, 18/2

 

Прес-центр «Форум»

 

17 червня 2013 року о 10:00 під час засідання Погоджувальної ради Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 18/2) відбудеться акція громадських організацій, які вимагатимуть включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради на 18–21 червня 2013 року пакет законопроектів № 2875, 2876, 2880, які передбачають підвищення акцизів на пиво та збільшення видатків на охорону здоров’я, насамперед – на завершення будівництва Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

Девіз акції: «Що оберуть депутати: свічку життя чи пляшку пива?».

На сьогоднішній день більше сотні дітей в Україні потребують трансплантації кісткового мозку за кордоном, оскільки в Україні так і не існує жодного медичного центру, який би здійснював такі операції.

Громадські активісти під стінами комітетів Верховної Ради України під час Погоджувальної ради запалять 100 свічок як символ життя цих дітей і роздаватимуть народним депутатам листівки, в яких буде зображено дві історії – хлопчика, який пережив трансплантацію і одужав – його свіча горить, і хлопчика, якого не змогли врятувати, оскільки не зібрали достатньої кількості коштів на дороге лікування – його свіча згасла.

Таким чином активісти запропонують народним депутатам зробити свій вибір: обрати свічу, що горить, і прийняти закони або ж потушити її, продовжуючи блокувати ініціативи і таким чином позбавити дітей шансу на життя. Яким буде вибір – покаже результат засідання Погоджувальної ради та готовність голосувати за законопроекти, які передбачають порятунок життя дітей.  

Вимога акції – підтримати законопроект № 2876 про підвищення акцизів на пиво, які будуть спрямовані на добудову Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

Законопроектом пропонується підвищення акцизів на пиво з 0,87 грн до 2,5 грн, що призведе до здорожчання ціни пляшки пива на 1,63 грн за 1 літр.

Незважаючи на той факт, що акциз на пиво у сусідній Росії становить 3,83 грн, а це у 4,5 рази вище чинної в Україні ставки акцизу, і в 1,5 рази вище, запропонованої цим законопроектом ставки, а приміром, в Білорусі ставка акцизу на 1 літр пива у 2013 р. становить у гривневому еквіваленті 2,7 грн, пивне лобі в Україні гальмує проходження даного законопроекту в парламенті та всіляко намагається впливати на депутатів.

Активісти Опікунської Ради Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», ГО «За тверезу Україну», Руху добровольців «Простір свободи», Українського інформаційного центру з проблем алкоголю та наркотиків, громадянської кампанії «Форум порятунку Києва», Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», Регіонального центру громадянського представництва «Життя», інтернет-проекту «Таблеточки», ГО «Стріт Ворк Аут» закличуть учасників Погоджувальної ради Верховної Ради України врятувати українських дітей від дешевого пива та включити законопроект № 2876 до порядку денного.

Засідання Погоджувальної ради Верховної Ради України буде показовим з точки зору того, чиї інтереси відстоюють народні депутати: пивного бізнесу чи українських дітей?! 

Об 11:00 – початок засідання Погоджувальної ради Верховної Ради України.

Організатори акції – Опікунська Рада Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ», ГО «За тверезу Україну», Рух добровольців «Простір свободи», Український інформаційний центр з проблем алкоголю та наркотиків, громадянська кампанія «Форум порятунку Києва», Коаліція «За вільну від тютюнового диму Україну», Регіональний центр громадянського представництва «Життя», інтернет-проект «Таблеточки», ГО «Стріт Ворк Аут».

Контактні особи:

Юлія Солоха, ГО «За тверезу Україну»

Телефон: (097)675-91-38

Віталій Черняховський, головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва»

Телефони: (044)228-55-33, (068)833-33-33

Веб-сайт: www.forumspaskiev.org.ua

E-mail: forumspaskiev@mail.ru

 

 

 

 

 


0


Опубликовать