:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Гостиний двір – ПІКНІК НА УЗБІЧЧІ – річниця акції на захист Гостиного двору (Альтернативний День Києва) - 26 травня 2013 р., 11:00

 

Прес-центр «Форум»

 

26 травня 2013 р. об 11:00 біля пам'ятника Сковороди на Контрактовій площі небайдужі кияни, захисники Гостиного Двору і всі бажаючі, прийдуть відсвяткувати Альтернативний День Києва, річницю акції на захист Гостиного Двору. Назва "ПІКНІК НА УЗБІЧЧІ" символічна: з 26 травня 2012 року кияни захищали Гостиний культурним спротивом, організували культурний відкритий некомерційний громадський центр, заходи у якому власноруч проводили і брали участь сотні мешканців міста. За час акції було організовано сотні культурних і просвітницьких заходів: концерти, лекції, майстер-класи, вистави, поетичні читання, уроки української й іноземних мов, музичні програми, художні та фотовиставки. Незважаючи на судові процеси щодо законності реконструкції, нелегітимно прийняті рішення, думку громади міста18 лютого активістів силоміць викинули з Гостиного Двору за сприяння найманих «спортсменів» та бійців Беркуту за вказівкою чиновників. Учасники акції проводили мітинги й пікети, роздавали листівки, подавали петиції та вимоги до органів влади всіх рівнів – від Адміністрації президента до місцевої РДА, збирали підписи, виступали в засобах масової інформації. Активісти використали всі можливі законні методи боротьби на захист своїх прав. Але роботи в будівлі тривають. Мешканців цього міста викинули на узбічча з усіма їх правами. Активісти наполягають: вони мають право на простір і право на участь у вирішення питань щодо забудов простору міста. Але кияни зберуться не на акцію протесту, а на подію, яку відзначатимуть культурним спротивом, а зокрема в програмі буде:
- майстер-клас з малювання для дітей і дорослих від молодої обдарованої художниці й викладачки, активістки Гостиного двору Дарії Мілай. Не важливо, вмієте ви малювати чи ні – Даша навчить. Немає фарб і пензлів – не біда, ми вас всім забезпечимо. Головне – натхнення й бажання втілити ваш власний погляд на історичний центр Києва у кольорі.
- екскурсія від Владислави Осьмак. Дізнайтеся більше про Контрактову, яка нещодавно отримала статус пам’ятки містобудування.
- урок танців від неймовірно артистичного Андрія Смотрицького, який регулярно влаштовував у Гостиному «Танці великого міста». Навчитися танцювати танго за один урок? Не вірите? Спробуйте!
- вишукано-інтелектуальна музично-культурологічна програма постійного учасника акції Андрія Куликова «Гостинне радіо – Пора року» ( про рок-музику і багато іншого).
- показ та конкурс відеосюжетів про акцію на захист Гостиного (можете надсилати нам свої історії, тільки, будь ласка, змонтовані).
- поетичні читання. Гостиний двір підтримували своїми виступами десятки сучасних українських авторів та авторок. Традиція триває. Ви теж можете щось почитати – своє чи з улюблених поетів.
- фотовиставка. Ви бували в Гостиному й сфотографувалися там? Роздрукуйте свої фото на звичайному принтері, залиште свій автограф. Напишіть свої побажання – якою ви хочете бачити цю споруду: приватним торговельним комплексом чи громадським культурним центром. За допомогою активістів ми будемо створювати спільну виставку.

Запрошуйте друзів, беріть з собою дітей. Приходьте з канапками, м’ячем чи бадмінтоном. Влаштуймо разом мирний культурний пікнік. Насправді – не на узбіччі, бо і Гостиний двір, і ця площа, й це місто – наші з вами, шановні мешканці.


Сторінка події на ФБ.

 

 

 

 


0


Опубликовать