:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Переможницю The Bobs від України Олену Білозерську звинуватили у расизмі і антидемократизмі

 

Телекритика

Ініціативна група на чолі із головним редактором інтернет-журналу LIVA.com.ua Андрієм Манчуком звернулась до організаторів міжнародного конкурсу блогів і медіа-активістів The Bobs з проханням відмінити його результати, за якими найкращим блогом українською мовою було визнаножурнал Олени Білозерської. Про це йдеться у петиції, яку опубліковано на сайті www.change.org

У петиції вказано, що українська права журналістка і громадська активістка Олена Білозерська у своєму блозі (http://bilozerska.livejournal.com«пропагує расистські та інші антидемократичні дискримінаційні ідеї». 

Ініціативна група стверджує, що публікації у журналі порушують умови конкурсу The Bobs, і наводить численні цитати на підтвердження своїх звинувачень. Зокрема, на думку авторів петиції, у журналі переможниці конкурсу від України опубліковано багато постів ксенофобського змісту на підтримку акцій ультра-правих організацій щодо залякування іноземних студентів в Україні. 

Андрій Манчук на своїй сторінці у Facebook також ставить питання, чому організаторів конкурсу The Bobs не поінформували, що представлений від України блог містить пости під заголовком «Голокосту не було!» або уривки із художнього твору про Адольфа Гітлера, який, за словами Олени Білозерської, пише вона сама. 

У відповідь на звинувачення Олена Білозерська на своїй сторінці у Facebook написала, що вважає звинувачення безпідставними і упередженими: «Нарили цитат із моїх постів 5-6 річної давнини - що я вважаю корисними акції під гаслом "Пам'ятай, чужинець, тут господар українець!" (вони, вочевидь, із цим незгодні і вважають, що господарями в Україні має бути хтось інший). Також відкопали цитату, де я пишу, що через багато років у Берліні стоятиме пам'ятник Гітлеру (як Чінгісхану у Монголії, хоча він вчинив не менше звірств; як Леніну і Сталіну, які вбили людей на порядок більше, ніж Гітлер з Чінгісханом разом узяті). Мала я рацію щодо цього пам'ятника чи ні - сперечатися марно, це покаже лише час». 

Активістка також пише, що не думає виправдовуватись: «У профайлі мого ЖЖ чітко написано, хто я: "Безпартійний, позаорганізаційний, незалежний журналіст правих поглядів". Я свої погляди ніколи не міняла і не приховувала. Звісно, я не нацист і не фашист. Більше того, вважаю, що нацистів і фашистів у сучасній Україні або нема, або мені про них нічого не відомо. ВО "Свобода" - парламентська партія. "Патріот України" - офіційно зареєстрована громадська організація. Якби у їхній програмі чи публічних виступах лідерів було щось нацистське, їх, як мінімум, одразу заборонили б». 

Натомість активістка вважає, що ті люди, які на неї скаржаться, не хочуть, що Україна була ближче до Європи. «Мої погляди - це бажання вивести мою державу, причому якомога далі, з-під впливу імперської Росії, колишньої метрополії. Далі від Росії - ближче до Європи. Наскільки мені відомо, люди, які на мене скаржаться, мають діаметрально протилежні погляди і не можуть через це зберігати неупередженість», - пише пані Білозерська. 

Повний текст петиції до організаторів конкурсу The Bobs можна прочитати тут

Наразі «Телекритика» очікує заяви організаторів конкурсу.


Як повідомляв MediaSapiens, фіналістами цьогорічного The Bobs стали блог китайського автора Лі Ченгпенга («Найкращий блог»), марокканський проект «475» («Найкраща кампанія соціального активізму»), китайський сайт FreeWeibo («Найкраща інновація»), приз від медіаорганізації «Репортери без кордонів» (RSF) отримав журнал Фабі Кувассі, найкращим блогом українською мовою було визнано журнал Олени Білозерської.

 

 

Джерело: http://www.telekritika.ua/profesija/2013-05-12/81530

 

 


0


Опубликовать