:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Формування «Беркут» побило фанів «Арсеналу»

 

«Хроніка самозахисту»

 

25 листопада 2012 р. після столичного дербі між командами «Динамо» і «Арсенал» представники «Беркуту» побили уболівальників «Арсеналу».

Інцидент трапився у підтрибунному приміщенні НСК «Олімпійський» приблизино о 20.00. Після матчу, коли залишились близько 60 фанів «Арсеналу», двоє з них були зачинені стюардами в туалеті нібито за те, що вони «провокували» невстановлених осіб до використання піротехніки. «Спосіб, з яким їх «затримали», не відповідає законодавству і більше нагадував знущання над гідністю», — зазначають столичні уболівальники. Згідно законодавства, особи, що підозрюються у вчиненні адміністративних правопорушень, мають утримуватись у спеціально відведених для цього приміщеннях.

«Усім, хто цікавився долею затриманих, зухвало не надавали відповіді», — повідомляють уболівальники. Потім командир загону «Беркут» віддав наказ «стискати кільце», після чого близько 40 «беркутівців» оточили 30 уболівальників, раптово повалили на землю і почали бити лежачих кийками і ногами. Такі заходи реагування використовувались без жодної необхідності – ніхто не чинив опору, тим більше знаходячись на землі. «Здавалось, що «беркутівці» остаточно втратили глузд, — зазначає Л., одна із постраждалих, — коли я впала, мене продовжували бити кийком по ногам, після чого пересуватись було украй болісно». Кількох молодих людей і дівчат били кулаками по обличчю.

Це відбувалось за межами сектору уболівальників, де немає журналістів. Особливо агресивно «беркутівці» били тих, хто намагався зняти на відео правоохоронців під час їхньої «роботи» (у нецензурній формі вони запитували, в кого були камери). Також побитих змусили називати ім’я та інші персональні данні на відеокамеру.

Дії працівників міліції були невиправдано-жорстокі і порушували ряд норм законодавства: спеціальні засоби мали застосовуватись, якщо не дали бажаних результатів усі інші форми попереднього впливу («беркутівці» не пояснювали нікому незаконності їх дій); використанню спецзасобів має передувати попередження про намір їх застосування (рідною мовою осіб, проти яких ці засоби застосовуватимуться, та українською і російською мовами не менш як 2 рази з наданням часу, достатнього для припинення правопорушення).

Нагадаємо, що народний депутат України Геннадій Москаль заявив, що отримав підтвердження незаконності існування парамілітарного формування «Беркут». На його депутатське звернення щодо правових підстав роботи даного спецпідрозділу Мін’юст України відповів, що ніяких наказів МВС про затвердження Положення про спеціальний підрозділ «Беркут» в Мін’юсті не зареєстровано.

Контакт: 063-195-41-94.

 

Джерело: «Хроніка самозахисту».

 

 

 


0


Опубликовать