:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Раду нацбезпеки закликають взяти під контроль оновлення Енергостратегії

 

Артур ДЕНИСЕНКО, Національний екологічний центр України

 

Київ, 12 листопада 2012 року – Національний екологічний центр України (НЕЦУ) звернувся до Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) з вимогами взяти під контроль Ради доопрацювання проекту оновленої Енергетичної стратегії України до 2030 року.

У відкритому листі до Секретаря РНБОУ наголошується, що наразі проект оновленої Енергетичної стратегії не враховує сучасних викликів енергетичній та національній безпеці України, оскільки концентрується переважно на збільшенні видобутку та споживання викопних паливно-енергетичних ресурсів. В зверненні зазначається, що закладені в Стратегії цілі стримують розвиток сектору відновлювальної енергетики та енергозбереження, які мають високий потенціал залучати іноземні інвестиції, але й ведуть до невиконання міжнародних зобов’язань України.
“Встановлена в проекті Енергостратегії ціль з відновлювальної енергетики в 4,6% у виробництві електроенергії до 2030 року не відповідає сучасним тенденціям розвинутих країн світу та спровокує відставання інноваційних технологій в Україні, - переконаний Артур Денисенко, Експерт з енергетичної політики НЕЦУ, - Це погіршить стан енергетичної та національної безпеки України».

В листі пояснюється, чому в Енергостратегію необхідно включити більш амбітні цілі та ряд заходів, які дозволять знизити споживання паливно-енергетичних ресурсів та енергоємність української економіки. Також обґрунтовується потреба впроваджувати відновлювальні джерела енергії та заходи з енергозбереження, щоб знизити залежність від зовнішнього постачання енергоресурсів та зменшити навантаження на навколишнє природне середовище.
НЕЦУ також запропонував створити за ініціативи Президента України та РНБОУ експертну групу з широким залученням громадськості та задіяти її у процесі доопрацювання оновленої Енергетичної стратегії України на період до 2030 року.
Нагадаємо, що на численні неузгодженості, недоліки та занадто оптимістичні прогнози економічного зростання, що закладені в проекті Енергостратегії вже звертали увагу державні регулюючі органи, експертне співтовариство, аналітичні центри та дипломатичні місії в Україні. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, Європейсько-Українське енергетичне агентство, Європейська комісія, Державний департамент США та Світовий банк направляли в Міненерго свої зауваження до цього проекту.

За додатковою інформацією, звертайтесь:

Артур Денисенко
Експерт з енергетичної політики
Національний екологічний центр України
Тел. 044 353 78 41
arthur.denisenko at necu.org.ua
necu.org.ua

Примітки:
[1] Повний текст листа до РНБОУ

[2] Діяльність НЕЦУ по енергетиці здійснюється в рамках проекту «Розвиток енергетичного сектору на користь суспільству» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст прес-релізу є предметом відповідальності Національного екологічного центру України і не може розцінюватись таким, що відображає точку зору Європейського Союзу.

 

 


0


Опубликовать