:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Олександр Мазурчак, перший заступник голови КМДА, 9 жовтня 2012 р. зустрівся з колективом Київського зоопарку

Відділ по зв’язках із громадськістю Київського зоопарку

9 жовтня 2012 року за ініціативою профкому Київського зоопарку відбулася зустріч трудового колективу зоопарку з заступником голови Київської міської державної адміністрації Олександром Мазурчаком. Олександр Володимирович запропонував до обговорення дві теми: вибір керівника зоопарку та проект будівництва океанаріуму на території зоопарку.
На зібранні були присутні також і представники Головного управління екології та охорони природних ресурсів м. Києва.
Працівники зоопарку вільно озвучували свої думки та пропонували своє бачення нового керівника. Більшість висловлювалася за обрання нового генерального директора на умовах конкурсу. Певна частина працівників просила звернути увагу високопосадовця на те, що утримання в майбутньому океанаріумі чорноморських дельфінів є незаконним, оскільки три види цих морських ссавців занесені до Червоної книги, діє мораторій на їх відлов, завезення на територію України також не може бути легальним, оскільки це заборонено міжнародною конвенцією CITES. Народжуваність дельфінів у неволі є украй низькою і не забезпечує дельфінарії новими тваринами, а це спонукає до незаконного відлову тварин вимираючого виду з природного середовища. Як показує практика, у всіх дельфінаріях світу спостерігається високий рівень смертності дельфінів.
Працівники зоопарку висловили свою стурбованість і проблемою відчуження землі зоопарку у зв’язку з ймовірним будівництвом океанаріуму. У відповідь Олександр Мазурчак озвучив позицію КМДА: «Нами жорстко було прийнято рішення, що жоден шматок зоопарку не буде відчужуватися, зоопарк не буде переноситися. Тут достатньо території, щоб створити зоопарк європейського рівня. Не вся територія зоопарку поки що задіяна».     В.о. генерального директора зоопарку Михайло Іванов додав, що збереження територіальної цілісності Київського зоопарк гарантує також і Проект організації території, затверджений у Міністерстві екології та природних ресурсів.  
О. Мазурчак висловив також побажання про більш динамічне й ефективне використання бюджетних грошей на покращення умов утримання тварин, зоокрема пришвидшення будівництва нових вольєрів для птахів, озеленення тощо. «Пріоритетним як на мене є покращення умов утримання приматів. Я б у першу чергу провів би реконструкцію приміщення для людиноподібних мавп. У довгобуд свого часу було вкладено 16 млн. грн. і  ці кошти гниють», – додав високопосадовець.
Також Олександр Володимирович висловив своє незадоволення необ’єктивним ставленням до столичного зоопарку з боку засобів масової інформації: «Новини про смерті тварин у зоопарку подаються на перших шпальтах, але журналісти ж не пишуть про те, що у Києві щодня помирає 60 чоловік. Прикро, що добрі новини з зоопарку взагалі мало висвітлюються. Коли привезли слона – було стільки камер, а новина пройшла як незначна».
У ході зустрічі атмосфера була демократичною та щирою. Олександр Володимирович уважно вислухав виступи усіх бажаючих та пообіцяв розглянути питання призначення нового керівника зоопарку на конкурсній основі за місяць. Наразі обов’язки генерального директора Київського зоопарку продовжує виконувати Михайло Іванов.

          

 

 

 

 


0


Опубликовать