:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Руками «зелених» під Києвом знищують заказник

Олександр СОКОЛЕНКО, Українська правда. Київ

Партія зелених, яка позиціонує себе як політична сила, діяльність якої спрямована на всебічний захист довкілля, звернулась із позовом до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою знищення частини ландшафтного заказника місцевого значення «Обухівський», що під Києвом.

І, як не дивно, справу виграла. Про це свідчить інформація, розміщена на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Заказник «Обухівський" був створений рішенням Київської обласної ради у 2002 році у південній частині лісового масиву Конча-Заспа та розширений у 2004-му.

Саме це рішення, яким заказник розширили у 2004 році, і оскаржували в суді.

Територія, заповідний статус якої ставиться під сумнів, не є випадковою ділянкою лісу. Про неї вже не одноразово йшлося на шпальтах УП.

Близькість заповідного лісу до елітної котеджної забудови з часом вилилась у численні спроби місцевих органів влади та кримінальних ділків роздерибанити ліс та віддати його під котеджну забудову.

Зокрема, у поки що не затвердженому генплані селища Козин, на місці заказника, заплановано розміщення котеджного містечка.

А ще у 2010 році уздовж Обухівської траси, що межує із заказником, було розміщено білборди з пропозицією придбати земельну ділянку у заповідному лісі.

Контактна особа, телефон якої було розміщено на білбордах, стверджувала під час телефонної розмови, що має зареєстровані акти на ділянки в лісі, які, згідно із чинним законодавством, у жодному разі не можуть передаватись у приватну власність.

За подібні дії, до речі, передбачено кримінальну відповідальність.

Також упродовж останніх двох років було ухвалено однакові рішення Козинської селищної та Обухівської районної рад щодо ліквідації заказника "Обухівський", хоч вони не мають юридичних наслідків, бо суперечать закону "Про природно-заповідний фонд".

Відповідно до згаданого вище закону, створювати чи ліквідовувати заказники місцевого значення у Київській області має право лише Київська обласна рада. Так кому ж так кортить знищити заповідний ліс?

Результатом вищезгаданого судового рішення, якщо воно не буде оскаржене у порядку апеляційного розгляду, буде ліквідація заказника, після чого, безумовно, не забаряться рішення місцевих органів влади про зміну цільового призначення землі, що її зараз займає ліс, і переведення її у категорію земель житлової забудови.

Що, своєю чергою, дозволить "узаконити" заднім числом дерибан, що вже триває кілька років.

Втім, залишається загадкою, яким чином у цій історії виявилась задіяною Партія зелених. У телефонній розмові заступник голови ПЗУ Курикін запевнив нас, що жодного позову щодо заказника "Обухівський" партія до суду не подавала, бо це суперечило б її програмним засадам.

Але судовий документ, наведений вище, на жаль, свідчить про прямо протилежне.

Врешті, прикро усвідомлювати, що екологічно-політичний рух в Україні, представлений декількома політичними партіями, на жаль, часто-густо спрямований не на захист довкілля, а на вирішення значно більш прагматичних питань, пов'язаних з дещо іншою "зеленню".

Джерело: http://kiev.pravda.com.ua/columns/505ada4351dc2/

 


0


Опубликовать