:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Віталій Черняховський: Вибори — це підготовка до революції

Газета по-українськи

Кандидат у народні депутати по київському виборчому округу №221, самовисуванець Віталій Черняховський: ”Зараз відсутня контрагітація. Жодної реакції на підкуп немає”

Фото: Тарас Подолян

Кандидат у народні депутати по київському виборчому округу № 221, самовисуванець Віталій Черняховський: «Зараз відсутня контрагітація. Жодної реакції на підкуп немає»

З кандидатом у народні депутати по київському виборчому округу № 221, самовисуванцем 46-річним Віталієм Черняховським зустрічаємося біля станції метро Печерська. Він щойно вийшов із Центральної виборчої комісії.

— Написав три скарги на неправомірні дії мого суперника по округу Алли Шлапак (самовисуванка. — "ГПУ") — підкуп виборців. Немає жодної реакції, ЦВК весь час відмовляє, — розповідає Черняховський.

Заходимо у ресторан "Мафія", розташований поряд. Віталій хвилин зо 5 гортає меню, шукає вегетаріанські страви. Замовляє овочеву піцу й грибний суп. Каже, вже кілька місяців, як відмовився від риби і м'яса.

З пакета виймає агітаційні матеріали за Аллу Шлапак. У таких пакетах виборцям роздавали продуктові набори.

— Це — єдина людина із 19 кандидатів в окрузі, яка займається непрямим підкупом. Вона роздає недорогі цукерки і чай, — дістає коробку шоколадних цукерок "На десерт" і пачку чаю "Батік".

У чому особливість нинішньої виборчої кампанії?

— Відсутня контрагітація. Жодної реакції на підкуп немає. Одна з причин поразки БЮТ на виборах до Київради 2008 року — це відсутність контрпропаганди проти Черновецького (колишній мер Києва. — "ГПУ"). Понавішували банерів Тимошенко з Турчиновим і думали, що люди побіжать голосувати за Турчинова. Зараз повторюють ту саму помилку. Чому рейтинг Об'єднаної опозиції падає? Бо бракує ідей.

Дзвонить телефон. Черняховський пояснює, де він зараз.

— Це — міжнародний спостерігач із Канади. Якраз хоче поговорити про ці всі порушення, підкупи, — пояснює.

Чому Об'єднана опозиція на багато округів виставила слабких кандидатів?

— Вона все здає. Виборчий список — теж. Бійців звідти повикидали — того ж Кармазіна, Донія (нардепи-"нунсівці" Юрій Кармазін та Олесь Доній. — "ГПУ"). Це дивно.

Об'єднана опозиція хоче підняти пенсію на 300 гривень. Це дуже мало. Але вони цього не розуміють, бо самі на ці гроші не живуть. Не користуються метро, не знають, що таке громадський транспорт. Відірвалися від реальних людських турбот.

Як це змінити?

— Має бути зовсім інша якість політиків. Вони мають поводитися скромніше. Наприклад, не користуватися автомобілем без якоїсь термінової потреби.

Через скільки часу може з'явитися ця нова якість політики?

— Невеличкій купці ініціативних людей цілком під силу змінити все досить швидко. Зазвичай радикальні зміни так і відбуваються.

Підходить чоловік років 35. Називається Романом. Говорить українською з акцентом. Сідає поруч, замовляє негазовану воду і слухає розмову.

— Це — спостерігач із Канади українського походження, — представляє його Черняховський та продовжує. — Потрібно жити гармонійно і поводитися відповідно до того, що сповідуєш. Якщо ти це говориш, то маєш виконувати, навіть якщо ніхто цього не бачить. Тому я і не роздаю пайки, не підкуповую людей.

Зараз країна приведена до стану тваринного існування. Потрібна революція свідомості. Не важливо, як пройдуть вибори — це все підготовка до цієї революції. А якщо буде революція свідомості — то буде і справжня революція. Але не така, як Майдан 2004 року, коли просто стояли й співали.

 

 

Фото: Тарас Подолян

 

Що зараз відбувається у вашому окрузі?

— На Аллу Шлапак зробила ставку Київська міськдержадміністрація. Їй дуже допомогли в формуванні окружної комісії. Там 10 із 18 членів — її люди. Те саме робиться по дільничних комісіях. Вони фактично заклали ґрунт для фальсифікацій.

Хто ще є фаворитами у вашому окрузі?

— Другий кандидат, який дуже довго працює в окрузі — Ярослав Діденко від УДАРу. Він теж ходить по дворах, але пайки, слава Богу, не роздає. Вивісив білборди, розповсюджує листівки. Але також не має ідей, які допомогли б перевернути ситуацію на краще. І від нього чути в основному загальні фрази.

Черняховський показує агітаційну брошуру Шлапак, гортає. Читає пункти програми.

— Це називається "Чапаєв і пустота". І такі програми в усіх. Конкретики — жодної. Спитати потім не буде за що. Все хаотичне, недозріле.

— Можна подивитися? — запитує спостерігач, який до цього мовчки слухав розмову.

— Я вам можу подарувати навіть. У мене є ще — багато назбирав.

Хто йде по округу від Об'єднаної опозиції?

— Леонід Ємець. Він думав, що завдяки цьому одразу набере голоси. Але не пропонує нічого свіжого, нового. І тому якщо зараз і йде на другому місці — то слава Богу. Бо активно розгорнув кампанію Василь Горбаль — чинний депутат, член фракції Партії регіонів.

Єдине, що може врятувати опозицію в окрузі, це якщо УДАР і "Батьківщина" домовляться і знімуть одного з кандидатів. Мені здається, Діденко більше працював і має залишитися.

Чому ви йдете у парламент?

— Основне завдання — донести до людей переконання, що потрібна альтернатива застарілим політичним силам, які вже нічого не продукують. Пропагую певні цінності та ідеї. Виступаю за підвищення мінімальної зарплати, пенсії, стипендії. Мінімальна зарплата має стати 3 тисячі гривень, пенсія — 2500, стипендія — 1500.

Чи є для такої ініціативи реальне підґрунтя?

— Я очолюю громадську організацію "Форум порятунку Києва". Ми розробили законопроекти щодо підвищення акцизів на тютюнові вироби. Вони мали зрости приблизно наполовину. Але цей законопроект не розглянули. Не знайшлося голосів навіть на включення до порядку денного. Депутати працюють в інтересах тютюнових компаній, а не людей, які хочуть отримувати такі ж зарплати, як у Польщі, Словаччині.

 

Фото: Тарас Подолян

 

Можна знайти інші джерела для підвищення зарплат, пенсій, стипендій?

— Звичайно. Джерело номер два: підвищити акцизи на алкогольні напої, особливо на пиво.

Третє: запровадити справедливий податок на розкіш, перш за все, на елітну нерухомість і дорогі автомобілі.

Четверте: зараз через офшорні фірми в Люксембурзі, Панамі, Кіпрі виводиться 800 мільярдів гривень. Треба, щоб вони працювали в Україні.

Гроші можна знайти. Але чиновники й депутати не хочуть нічого робити. Для порівняння: мінімальна зарплата в Україні — 1118 гривень, а замовлення столика на вечір у деяких київських ресторанах — 15 тисяч гривень. І є люди, які можуть собі це дозволити. А скільки вулицями столиці їздить машин по 500 тисяч євро? Грошей отак, — махає рукою над головою. — Тільки не в державі, а в кишенях конкретних людей. Чому вчитель не може отримувати хоча б 3 тисячі гривень? Це що, багато? Але ж тримають людей у злиднях, а потім звинувачують, що вони — хабарники.

З якими проблемами до вас звертаються кияни?

— Найчастіше — просять грошей. Думають — як кандидат, то багатий. Звісно, гроші я не даю, бо у самого немає. А от поради — без проблем, комусь вони таки допомагають.

Виходимо на вулицю. Віталій Черняховський показує на заїжджений машинами газон:

— Рано чи пізно це беззаконня треба припиняти.

13 224 гривень заплатив Віталій Черняховський за реєстрацію кандидатом у депутати. Гроші брав у родичів і знайомих. Частину дали як позику. Борги і досі повертає.

11 років займається громадською діяльністю

Віталій Черняховський народився в Києві. Працює з 1982 року — коректором, молодшим редактором, випусковим редактором у видавництві. За шість років вступив на філософський факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. 1991-го кинув цей навчальний заклад, поновився за п'ять років, закінчив шість курсів, та диплом так і не отримав.

Працював у банку, обирався депутатом Деснянської райради у Києві.

Останні 11 років займається громадською діяльністю. Зараз — очолює правління столичної Деснянської районної громадської організації "Спілка власників житла" на громадських засадах. Також є головним координатором громадянської кампанії "Форум порятунку Києва".

— У вільний час читаю книжки з політології, журналістики, історії, цікавлюся музикою та кіно, — розповідає.

Неодружений, дітей не має. Живе у власній квартирі в Печерському районі Києва.

Джерело: Газета по-українськи, № 1498 за 12 жовтня 2012 р.

 

 


0


Опубликовать