:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Зоозахисники: влада Славутича пішла назустріч благодійній організації «ЗОВ» у справі захисту тварин

Спілка вільних журналістів «Природа над усе»

 

Громадськість перемогла у кампанії проти побудови притулку для тварин на звалищі. Влада Славутича будуватиме притулок у безпечному місці та впроваджуватиме «Програму регулювання чисельності тварин у місті».
21 вересня 2012 року відбулася чергова зустріч представників благодійної організації «Забери, обігрій, виховай» (БО «ЗОВ») з мером Славутича Володимиром Удовиченком, представниками виконкому, начальником Комунального підприємства «Житлово-комунальний центр» (КП ЖКЦ) І. М. Жаболенко та державним ветеринаром Г. І. Литвином.
Усі згодилися з тим, що ситуація з бездомними тваринами у м. Славутич потребує негайних заходів. Неконтрольоване розмноження тварин створює конфліктні ситуації, підвищує ризики для людей і тварин та порушує безпеку співіснування. Тому міська влада вирішила виділити ділянку для першого в місті повноцінного притулку для безпритульних тварин. Вона буде не на полігоні для побутових відходів (як планувалося раніше) і не в межах міста, щоб не порушувати спокій мешканців. Ділянка знаходиться в районі промбази неподалік від автомобільної траси та від зупинки електрички, біля стаєнь та заводу з виготовлення бочок для відходів. Площа її приблизно 40 соток.
29 вересня 2012 року відбувся суботник з благоустрою цього майбутнього притулку. Цей захід знаковий, тому що що захисники вперше відвідали це місце. Транспорт та інвентар забезпечило керівництво КП ЖКЦ.
Майданчик для утримання тварин біля пожежної частини перебуває на балансі Комунального підприємства «Житлово-комунальний центр» (КП ЖКЦ), підписаний договір оренди з БО «ЗОВ» до кінця 2013 року. Майданчик також буде діяти для потреб міста, на ньому стерилізуватимуть тварин, буде проводитися перетримка у випадках укусів та перетримка домашних тварин, знайдених на вулицях міста без власників. Планується, що з власників таких домашних тварин будуть стягуватися кошти за утримання тварини та штраф за знаходження собаки без власника.
Ще одне важливе досягнення громадськості: міськрада Славутича прийняла в лютому 2012 року «Програму регулювання чисельності тварин у місті». Волонтерів «ЗОВ» не внесли до розробників документа (хоча вони 2 рази в 2008, 2010 роках надавали цей проект на розгляд адміністрації міста), але позитивно те, що в основі Програми – пропозиції зоозахисників.
БО ЗОВ уклала договір з КП ЖКЦ на утримання собак з приватним підприємцем Фомічовим Ю. К., який є депутатом міської Ради. Він виконує чітко свої обіцянки: взяв на роботу 2 осіб – ветеринара та прибиральницю. Це теж частина порозуміння з міською владою.
Нагадуємо, що зоозахисна громадськість Славутича вже двічі привертала увагу ЗМІ до проблем тварин у місті: у грудні 2011 р., коли майданчик для тварин опинився на межі закриття, та в травні 2012 р. міськрада вирішила будувати новий притулок на місці звалища. Лише завдяки об?єднаним зусиллям громадськості України, Росії та Білорусі, які направили свої звернення до міськради, влада міста відмовилася від цих планів.
Попередні новини по темі читайте тут:
Зоозахисники: влада Славутича закриває єдиний в місті притулок для тварин?
Зоозахисники Славутича проти побудови притулку для тварин на звалищі

Нині зоозахисники Славутича висловлюють подяку небайдужим журналістам, меру, міській владі, керівництву КП ЖКЦ, СЕС, державному ветеринару та усім, хто їх підтримує за порозуміння в питанні створення притулку для безпритульних тварин та формування гармонійних взаємовідносин людей та тваринного світу у Славутичі.
Окрема подяка усім, хто підтримав славутичан, коли вони боролися за виділення місця для притулку не на полігоні побутових відходів.
Для контактів: благодійна організація «ЗОВ», телефони: (моб.) 066-548-33-28, (дом., м. Славутич) (04579) 2-41-64; 2-50-48.

 

 

 

 


0


Опубликовать