:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

З 16 вересня 2012 р. в Україні буде повністю заборонена реклама тютюну

 

Юлія СОЛОХА, ГО «Життя»

 

У неділю, 16 вересня 2012 року, вступає в силу Закон № 3778-ІV щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. Новий закон значно розширює перелік існуючих заборон на рекламу тютюнових виробів. Тепер в Україні буде заборонена не лише реклама на радіо, телебаченні, в друкованих ЗМІ та на зовнішніх рекламних носіях, але й у мережі Інтернет, у магазинах та кіосках, а також буде заборонене спонсорство та стимулювання продажів тютюнових виробів.

Регіональний центр громадянського представництва «Життя» розробив графічну листівку, переглянувши яку, можна докладніше ознайомитися з переліком заборон, передбачених новим законом.

Громадські організації активно інформують власників закладів торгівлі – супермаркетів, мінімаркетів, кіосків, автозаправок – про новий закон. «Просимо Вас проконтролювати виконання норм цього Закону у закладах торгівлі з метою уникнення фінансових санкцій, спричинених непоінформованістю. У свою чергу, Коаліція громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну», що об’єднує більше 100 організацій, контролюватиме виконання вимог Закону, здійснюватиме громадський моніторинг та інформуватиме Державну інсп екцію з питань захисту прав споживачів про можливі порушення шляхом складання та надсилання скарг», – йдеться у листі громадськості до власників торговельних закладів.

Варто зауважити, що згідно нового закону, штраф за порушення закону сягає від 30 до 50 тис.
грн.

Нагадаємо, що 6 серпня 2012 року Державна інспекція з питань захисту прав споживачів провела спільну із громадськістю прес-конференцію, де були присутні 27 керівників обласних управлінь. Під час прес-конференції голова Інспекції Сергій Орєхов заявив про пріоритетність виконання антитютюнового законодавства та про активну позицію Держспоживінспекції з цього питання.

Тим часом супермаркети та мінімаркети вже готуються до вступу в силу нового закону і почали прибирати рекламу тютюнових виробів.
Фото

Коаліція громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" дякує свідомим підприємцям, які вже почали готуватися до виконання закону та прибирати рекламу тютютну в місцях продажу. Зокрема, Асоціація підприємців м. Києва вже інформує своїх членів про необхідність дотримання цього закону.

   

                                                                                               Контактна особа:

Юлія Солоха,

Координатор медіа програм

ГО «Життя»

Тел.: 097-675-91-38

 

 

 


0


Опубликовать