:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Екологи закликають українців активніше захищати свої права

УНІАН

Правознавці, активісти зеленого руху Михайло Гончаренко та Микола Семеняка закликають громадян активніше використовувати всі механізмі впливу на владу з метою забезпечення своїх конституційних прав на життя у чистому довкіллі.
З відповідним закликом М.Гончаренко та М.Семеняка звернулися на прес-конференції в УНІАН, коментуючи факти зупинення будівництва у Київській області підприємств, які у разі відкриття завдали б значної шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю людей.
"Треба збирати актив, створювати ініціативну групу, йти по місту або району, збирати підписи, а коли будуть підписи, то ця проблема вже має загальний характер, а не особистий. Треба надавати своїй боротьбі громадське значення", - сказав М.Гончаренко.

Експерт навів два позитивних приклади результативних дій місцевих громад. Зокрема, йдеться про зупинення будівництва заводу з виробництва мінеральної вати у Яготині та заводу з утилізації пластикових пляшок у Баришівці.

"На жаль, чиновники, коли чують про обсяг інвестицій, які обіцяють під такі підприємства, то для них вже неважливо — що буде з людьми, як воно вплине на екологію. У Яготині вдалося відстояти інтереси громади і змусити місцеву раду скасувати рішення про виділення 52 га землі в межах населеного пункту під будівництва шкідливого виробництва. Але віри немає. Схоже, що чекають виборів, а після виборів все почнеться знову", - вважає М.Семеняка.

У свою чергу, правознавець Олег Ганжа повідомив, що завдяки активній позиції громадськості справу про незаконне будівництво заводу з утилізації пластикових пляшок у Баришівці зараз вивчає прокуратура.

"Громадськість своїми зусиллями намагається оскаржити деякі висновки, дозволи, в тому числі проектну документацію. Як буде далі - час покаже, але сьогодні вже територіальна громада заявила чітко свою позицію: якщо не буде реакції влади на незаконні дії, будуть вживатися такі крайні заходи як протести тощо", - наголосив експерт.

"Жоден чиновник та експерт, які підписували незаконні висновки, не був притягнутий ані до кримінальної, ані до адміністративної відповідальності. Я закликаю на екологічний геноцид відповісти зеленим терором!", - резюмував М.Гончаренко.

 

Джерело: http://www.unian.ua/news/508390-ekologi-zaklikayut-ukrajintsiv-aktivnishe-zahischati-svoji-prava.html

 


0


Опубликовать