:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

6 фільмів про навколишнє середовище: екотерроризм, Детройт і соєві магнати

Кліматінфо

Поняття екології давно себе дискредитувало: грінпісівці виглядають учасниками секти, приставка «еко» комерціалізувалась і втратила сенс, а соціальна реклама викликає хіба що роздратування. «Теорія і практика» вибрала 6 документальних фільмів, які допоможуть зруйнувати ці звичні уявлення про «зелену» тему.


Confessions of an Eco-Terrorist



Пол Вотсон, названий журналом Time екологічним героєм ХХ століття, був виключений з «Грінпісу» в 1977 році за екстремістські погляди - діяльність цієї організації на той момент уже давно здавалася йому млявою і нерішучою. Захисник тварин зібрав нову команду активістів і разом з ними став жорстоко переслідувати морських браконьєрів з різних країн. Його антипіратську історію зафіксував на камеру режисер Пітер Джей Браун, сам ось уже тридцять років бореться разом з Уотсоном за життя китів.


Detroit Wild City



Що відбувається зараз в наполовину занедбаному Детройті? Тут тепер тільки й знімають фільми про апокаліпсис. Але є люди, які не ставлять хрест на місцевості, де колись процвітав американський автопром. За тим, як активісти зеленого руху приводять місто (вірніше, те, що від нього залишилося) в порядок, стежить режисер Флорен Тілло.


Raising Resistance



Якщо в багатьох країнах Латинської Америки найнебезпечнішими людьми вважаються наркобарони, то в Парагваї слід побоюватися тих, хто робить капітал на сої. Завалюючи все навколо пестицидами, соєві магнати не дають життя фермерам з невеликими плантаціями. Про існування останніх абсолютно не дбає і сама держава, тому їм доводиться захищатися самотужки. Єдиними адвокатами фермерів виступили Беттіна Боргфельд і Давид Бернет, що зняли цей документальний фільм.


Silent Snow



Шкідливі речовини, що використовуються в різних країнах світу, течією приносить в Арктику. Ситуація стає настільки небезпечною, що, навіть дотримуючись суворої дієти, вагітні жінки в Гренландії не можуть бути впевнені, що не зашкодять харчуванням своїм дітям. Піпалук Кнудсен, котра виросла в цій країні, вирішує провести власне розслідування.


Ecumenopolis: City without Limits



Стамбул - один найбільших міст світу, але про те, яких розмірів він може досягти, особливо якщо Туреччина виграє право на проведення Олімпійських ігор 2020 року, краще навіть не говорити. У будь-якому випадку будівництво третього мосту через Босфор уже заплановано, а це означає зникнення останніх лісів на півночі столиці. Режисер Імре Азем розповідає про феномен всепожираючого міста - причому у вкрай динамічній формі, під стать предмету свого дослідження.


Raw Material



Їх видно з Акрополя - поселення нелегальних мігрантів, що живуть в будинках, зібраних з відходів. Дні і ночі вони проводять на звалищах у пошуках кольорових металів і будь-яких, хоч скільки-небудь ще придатних до вживання речей. Але навіть в такому середовищі діти залишаються дітьми - про їхні мрії розповідає фільм Крістоса Каракепеліса.


            

 

 

 


0


Опубликовать