:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Фортеця впала?

 

Іван ДІДУШОК, Україна молода

 

Не встигли вщухнути пристрасті навколо кадрових призначень у заповіднику «Києво–Печерська лавра», як знову розгорівся скандал навколо музею «Київська фортеця». Директора «Фортеці» В’ячеслава Кулініча, відомого своєю принциповою позицією щодо збереження цілісності музейного комплексу, на територію якого (самий центр Києва!) ще за Леоніда Черновецького міська влада неодноразово позирала ласим оком, звільнили з посади 17 липня. Проте Кулініч оскаржив відповідне рішення голови управління культури КМДА Світлани Зоріної як незаконне, адже наказ про його звільнення вийшов тоді, коли директор перебував на лікарняному.

Утім ті, кому це потрібно, вирішили не чекати рішення суду. Учора представники Головного управління культури Київміськдержадміністрації за відсутності Кулініча відкрили кабінет директора музею, провели там опис і опечатали двері.

«УМ» додзвонилася до пана В’ячеслава якраз тоді, коли він підходив до музею. «Мені подзвонили знайомі й повідомили, що в мій кабінет ломляться люди. З ними начебто людина з Міністерства культури, яка і віддає накази. Незважаючи на те, що я перебував у лікарні і дуже погано себе почуваю, вирішив приїхати і розібратися на місці події. У будь–якому випадку такі дії незаконні, бо своє звільнення я зараз оскаржую в суді. А виламувати двері в мій кабінет — узагалі злочин, бо там мої речі, документи».

Через кілька годин пан Кулініч повідомив «УМ», що представники управління культури, викликавши міліцію, виламали двері в його кабінет і винесли деякі особисті речі. «Дивно, бо такі дії їм нічого не дають. Таке враження, що мені просто по–бабськи помстилися, — зазначає чоловік. — І хоча це не перший випадок, коли мене намагаються звільнити, такі абсурдні дії викликають подив. У будь–якому випадку, я вже дочекаюся суду. Не хочеться зараз бігати по місту в пошуках своїх речей, адже я щойно після операції».

За словами В’ячеслава Кулініча, судове засідання у його справі відбудеться у вівторок, 21 серпня, о 14:00 у Дніпровському райсуді Києва.

Як кажуть прибічники Кулініча, зокрема кандидат політичних наук Олег Андрос, директора звільнили за відмову виконати протизаконне рішення Київради про передачу башти № 4 Київської фортеці приватному музею «Платар» в оренду на 49 років. Це фактично надало б орендарю право робити з цією вежею все, що завгодно. Але офіційною причиною звільнення Кулініча вказано «порушення трудової дисципліни», хоча він і перебував на лікарняному. Звільнення було здійснене з порушенням процедури: перед ним мало бути винесення попереджень та кількох доган, чого зроблено не було. Натомість директор i колектив музею регулярно отримували премії за сумлінну працю.

«Це не вперше, коли В’ячеслав не віддавав під будівництво землі музею — свого часу він таким чином врятував Лису гору. Але всі в колективі знали, що рано чи пізно його спробують скинути через його порядність», — каже Олег Андрос.             

 

Джерело: http://www.umoloda.kiev.ua/number/2125/116/75740/

 


0


Опубликовать