:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

10 травня 2012 р. об 11:45 в Київському апеляційному господарському суді - розгляд справи щодо будинків по вул. Малій Житомирській

 

Олександр ГЛУХОВ

 

Історія питання

25 червня 2008 р. начальник ГУ житлового забезпечення КМДА М. Голиця своїм наказом № 1082-С/ЮЖБ від   25 червня 2008 р. передав будинки  №№ 12 -14 по вул. Малій Житомирській у приватну власність ТОВ “Пантеон-Інвест”, яке згодом перепродало будинки ТОВ “Вестіґа”. За юридичними адресами ці загадкові знайти неможливо. Приватизація відбулася з грубим порушенням Закону “Про місцеве самоврядування”( без рішення  Київради, або Шевченківської районної ради) та  Закону “Про охорону культурної спадщини”.

Отже,будинки були незаконно передані у приватну власність, що призвело до значного їх пошкодження і створило загрозу втрати цих па пам’яток історії та архітектури.

Прокуратура, суди  і міська влада

Після моїх чисельних звернень, прокуратура Києва подала до суду позов в інтересах держави в особі Київської міської ради до ТОВ “Пантеон-Інвест”, ТОВ “Вестіга”про визнання недійсними договорів купівлі-продажу згаданих будинків та повернення їх у комунальну власність. Рішенням Господарського суду м. Києва від 19.10.2011 позов прокуратури було задоволено, а ухвалою від 5.03.2012  Київського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу відповідача повернуто без розгляду і таким чином рішення господарського суду м. Києва від 19.10.2011р.  набуло  законної сили. Про повернення будинків у власність громади було оголошено на сайті КМДА.

     Однак,  до цього часу Київрадою не вчинені необхідні дії для фактичного повернення вказаних будинків у комунальну власність міста.

     Як повідомляє Секретаріат Київради, ще 21.12.2011 були направлені до виконавчої служби судові накази на виконання рішення суду, а 28.03.2012 було надано ТОВ “Вестіґа” 10-денний строк для виконання рішення суду, а що далі невідомо (або не цікаво) навіть Київраді.  Таким чином, на сьогодні будинками ніхто не опікується, пам’ятки культурної спадщини занедбані, технічний стан їх з кожним днем погіршується.

Прокуратурою Києва також подано позов про визнання недійсним  рішення Київської міської ради від 26.07.07 № 57/1891 про продаж земельної ділянки, на якій знаходяться ці будинки  - 0,47 гектара за 150 метрів від Майдана за 14,4 млн. гривень!

І от 8.02.2012 суддя Господарського суду м. Києва А. Пригунова  виносить рішення – в позові прокуратури відмовити. Тобто – нехай будинки належать громаді, а земля під ними – сумнівній приватній фірмі, яка збирається ці будинки зруйнувати і побудувати черговий розважально-офісний комплекс.

Важлива подія 10 травня 2012 р.

10.05.2012 об 11:45 в Київському апеляційному господарському суді, вул. Жилянська, 58б, розглядатимуть апеляційну скаргу прокуратури на згадане рішення.

Прошу усіх небайдужих киян прийти і підтримати справедливу вимогу – скасувати незаконне рішення судді А. Пригунової і прийняти законне рішення про повернення земельної ділянки в охоронній зоні Софії у власність громади Києва.

 Для контактів: Мешканець будинку по вул. Малій Житомирській, 12а О. Глухов, тел. 067-7348008.

 

 

 

0


Опубликовать