:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Київський зоопарк спростовує твердження щодо «масового» вивезення тварин

 

Олексій ТОЛСТОУХОВ, Київський зоологічний парк загальнодержавного значення

  

Київський
зоологічний парк
загальнодержавного значення
пр. Перемоги, 32
03055 Київ
Україна
Тел./факс: +38 044 277 47 69

Kyiv
zoological park of national importance
32 Peremohy Prospect
03055 Kyiv
Ukraine
Phone/Fax:+38 044 277 47 69

                                                                                         
                  

 

 

 

Спростування неправдивої інформації щодо «масового» вивезення тварин із Київського зоопарку, розповсюдженої 09.04.2012 в мережі Інтернет з посиланням на газету «Сегодня».
                                                                                             
Повідомляємо, що страуси в кількості 3 особини та кінь Пржевальського (1 особина) були передані в інший зоопарк на тимчасове утримання та розведення задля виключення інбридингу, але при цьому Київським зоопарком укладені договори на придбання та обмін наступних тварин: павич білий, сріблясті фазани, нерозлучники Фішера, голуб павичий, вівці Святого Якуба, японські журавлі, дрохви та інші.
Спеціалістами зоопарку розроблений план розвитку колекції тварин до 2013 року, в якому визначено напрями оптимізації колекції, а саме: обмін, реалізація, придбання тварин, оновлення поголів’я та передача тварин на тимчасове утримання.
На сьогодні ведуться роботи по підготовці зоопарку до весняно-літнього сезону: озеленення, очищення від листя та дезінфекція вольєрів, заміна декорацій.
Тварини почуваються в цілому задовільно. Ветеринарною службою зоопарку проводиться огляд та профілактичні заходи згідно затвердженого плану протиепізоотичних заходів.

Київський зоологічний парк загальнодержавного значення – це природоохоронна, науково-дослідна та культурно-освітня установа, яка є штучно створеним об'єктом природно-заповідного фонду.
Основними завданнями Зоопарку є:
- формування та утримання колекцій тварин;
- збереження та відтворення тварин у штучних умовах, в першу чергу тих, що зникають – рідкісних, занесених до Червоної книги України й міжнародних Червоних списків;
- вивчення, узагальнення та впровадження вітчизняного та зарубіжного досвіду утримання та розведення тварин у неволі;
- формування, збереження та розвиток дендропарку;
- проведення науково-дослідних робіт;
- проведення навчально-виховної та культурно-освітньої діяльності в галузі екології, охорони природи, етології, зоології, мисливського господарства і тваринництва;
- забезпечення різноманітних форм культурного дозвілля відвідувачів, створення належних умов відпочинку населення, зберігаючи сприятливі умови утримання тварин.
Адміністрацією зоопарку було розроблено Програму розвитку Київського зоопарку до 2013 року, яка включає в себе такі основні напрями діяльності зоопарку:

  1.  

Популяризація Зоопарку як унікальної природоохоронної, культурно-освітньої, науково-дослідної установи - Музею живої природи, створеного людиною, зі збереження різноманітності тваринного світу.

  1.  

Підвищення рівня виживання популяцій рідкісних та зникаючих видів тварин в умовах зоологічного парку.

  1.  

Збільшення площі території/обсягів просторів, що представляють собою безпечні й комфортні умови перебування рідкісних та зникаючих видів тварин.

  1.  

Організація фундаментальних та прикладних наукових досліджень (у тому числі, біологія малих популяцій, благополуччя тварин, ветеринарія, годівля тварин, етологія, репродуктивна біологія, генетика, еволюція й таксономія, тощо).

  1.  

Запровадження інноваційних технологій та сучасної організаційної структури управління Київським зоологічним парком загальнодержавного значення.

  1.  

Підвищення рівня інформування громадськості щодо проблем збереження зникаючих видів тварин в контексті природоохоронної політики та заходів, спрямованих на збереження довкілля.

  1.  

Розвиток міжрегіонального та міжнародного партнерства з питань збереження рідкісних та зникаючих видів тварин.

  1.  

Забезпечення доступності зоопарку для всіх верств населення

  1.  

Збереження та розвиток дендропарку

           

 

З повагою

Генеральний директор                                                      О.А. Толстоухов

 

 

 

 

0


Опубликовать