:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
НА ГЛАВНУЮ   НА ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Україна може вибухнути масовими протестами на захист свободи мирних зібрань. Ймовірний час ікс - 9-13 квітня

Михайло ЛЕБЕДЬ, Володимир ЧЕМЕРИС, Михайло КАМЕНЄВ

Громадськість має вдатись до масових акцій протесту, якщо перемовини з владою щодо законопроекту про мирні зібрання не будуть успішними. Про це 21 березня 2012 р. заявили правозахисники під час прес-конференції «Чи стане закон про мітинги головним передвиборчим скандалом в Україні?» в інформаційному агенстві УНІАН.

“У 2010 році громадські організації та профспілки вже добивалися відкладення “у довгий ящик” розкритикований Венеціанською комісією скандальний законопроект №2450, який може унеможливити проведення мирних протестів в Україні,” – розповідає член Громадської ради при МВС та голова правління Інституту “Республіка” Володимир Чемерис. – Проте днями Верховна Рада відправила цей законопроект у профільний парламентський комітет на доопрацювання для повторного другого читання. До того ж, за ініціативи Адміністрації Президента та парламентського Комітету з питань прав людини в робочу групу по доопрацюванню законодавчої ініціативи були включені співавтори альтернативного проекту “Про свободу мирних зібрань”.

“Наш проект, на відміну від cьогоднішньої редакції 2450, був високо оцінений у спільному висновку Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ та Європейської комісії “За демократію через право” (Венеціанська комісія),” – каже член Громадської ради при МВС та заступник голови ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) Михайло Каменєв, один з співавторів альтернативного проекту “Про свободу мирних зібрань”. – “Ми налаштовані на конструктивний діалог, і в робочій групі профільного парламентського комітету готові пояснювати суть наших вимог до законопроекту.”

В той же час, як стверджує Володимир Чемерис, найбільш одіозна норма сьогоднішньої редакції законопроекту №2450 “Про порядок організації і проведення мирних заходів” – норма про повідомлення влади про захід не менше ніж за 4 дні до його проведення. Нововведення, по суті, встановлює “дозвільний” порядок проведення мітингів всупереч визначеному Конституцією – “повідомчому”. “Чотирьох днів, як показує вітчизняна практика, достатньо, щоб корумпований суд під будь-яким приводом заборонив людям збиратися. Тому ніякі зібрання, проти яких заперечує влада, ви провести не зможете,” – стверджує правозахисник. Законопроект також фактично унеможливлює проведення спонтанного мирного заходу (стихійний протест і т.п.), оскільки ця дефініція у проекті закону прописана недостатньо чітко. Антидемократична практика застосування “дозвільного” порядку проведення мітингів вже діє, зокрема, в Росії, Казахстані та Білорусі, де систематично відбуваються репресії проти як громадських активістів так і звичайних громадян.

“Усі ми у цих надзвичайно важливих перемовинах з владою маємо надіятися на краще, але готуватися до гіршого,” – каже Михайло Лебедь, представник Всеукраїнської ініціативи “За мирний протест!”, активісти якої вже зібрали більше 15 тис. підписів на захист свободи мирних зібрань в Україні. – “Тому під час наступного сесійного тижня, з 9 до 13 квітня свідомі представники парламентської більшості мають бути готові не голосувати, опозиція має бути готовою блокувати трибуну, а громадянське суспільство – виходити на вулицю з протестом.”

Відео – Громадський простір.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.: +380681217741 (Михайло Лебедь), +380503806268 (Володимир Чемерис), +380674042646 (Михайло Каменєв)

Текст законопроекту №2450 “Про порядок організації і проведення мирних заходів”.

Текст альтернативного проекту правозахисників “Про свободу мирних зібрань”.

Резолюція Форуму громадських організацій України щодо дотримання і законодавчого забезпечення свободи мирних зібрань в Україні.

Учасники прес-конференції також оприлюднили лист Сергія Льовочкіна, Голови Адміністрації Президента України, у якому він висловлювався різко проти законопроекту №2450:


 

Джерело: http://zmina.org.ua/?p=1554

 

 

0


Опубликовать