:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
РќРђ ГЛАВНУЮ   РќРђ ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

КМДА знову повісило порцію локшини на вуха захисників тварин . Show must go on

 

Тамара Тарнавська, Президент Міжнародного товариства захисту тварин «SOS»

 

6 жовтня 2010 р. під час зустрічі в КМДА щодо вирішення проблеми безпритульних тварин, яку проводив заступник голови КМДА А. Голубченко, чергову порцію локшини було навішано на вуха представникам організацій з захисту тварин.

Як завжди, під час таких зустрічей високопоставлений чиновник продемонстрував захисниками тварин розуміння ситуації, що склалася з безпритульними тваринами в Києві, обурився фактами отруєння тварин, які вчиняють якісь міфічні «громадяни» та «невідомі» приватні фірми, і вкотре запевнив присутніх у тому, що цим разом із тваринами будуть поводитися по-європейські, адже наближається «ЄВРО-2012». Сказано було, що нарешті будуть відкриті міні-притулки, а кошти із бюджету підуть і на підтримку діяльності організацій із захисту тварин.

Президент товариства «SOS» Тамара Тарнавська запитала, чому КМДА не впроваджує європейський досвід Польщі щодо вирішення проблеми безпритульних тварин, яка також приймає «Євро-2012». Там проблема безпритульних тварин успішно вирішується за бюджетні кошти не через корумповані Комунальні підприємства, як має місце в Києві, а шляхом співпраці з організаціями з захисту тварин. На це пан Голубченко відповів, що обов'язково відвідає Польщу і ознайомиться з досвідом її роботи.

Він запропонував присутніми організаціям надати йому проект договору про співпрацю між громадськими організаціями та КМДА щодо вирішення проблеми безпритульних тварин. Така пропозиція викликала позитивну реакцію у присутніх, а у президента «SOS » - скептицизм. Б о є гіркий досвід такої співпраці.

А саме – підписання Угоди в травні 2008 року між МТЗТ «SOS» та КМДА. Спільна діяльність в розумінні чиновників КМДА - це бути цілковито підпорядкованим їм. За критику дій КП «Притулок для тварин» та КП «Київський зоопарк» президента «SOS» у листі від 27 листопада 2009 року назвали ПРОВОКАТОРОМ і повідомили, що вона є небажаним гостем КМДА.

Пан Голубченко, як досвідчений високопоставлений чиновник, добре володіє мистецтвом вішати лапшу на вуха.

На фоні вируючих пристрастей в залі пан Голубченко елегантно, не привертаючи особливої уваги присутніх, повідомив, що Світлана Берзіна (екс-директор Київського зоопарку) від 14 жовтня знову займатиме посаду директора Центру ідентифікації тварин. І буде «покращувати життя» вже безпритульним тваринам.

Не встигли представники організацій з захисту тварин усвідомити, які широкі можливості відкриваються для їх діяльності з поверненням С.Берзіної на старе місце, як пан Голубченко підняв найболючішу тему - діяльність КП «Притулок для тварин» (смт. «Бородянка»). Перекрикуючи один одного , вимикаючи сусідам мікрофони, більшість представників зоозахисних організацій жадала крові директора КП О. Дроздової, яка не мала можливості давати відповідь на критику. Було помітно, що пан Голубченко саме на це і розраховував. Таким чином йому вдалося відволікти увагу від призначення С. Берзіної на стару посаду. Захисникам тварин не дали можливості заглибитися в питання доцільності самого існування Центру ідентифікації тварин - зі штатом в 50 осіб, 9 офісами та бюджетом на «активну діяльність» понад 2.000.000 грн. Руками захисників тварин чиновник КМДА намагався вирішити долю директора КП «Притулок для тварин».

Давши можливість представникам організацій з захисту тварин висловити претензії до діяльності КП «Притулок для тварин» , пан Голубченко запитав, чи є у захисників тварин кандидатура на заміщення посади директора. Це при тому, що Дроздова підписала контракт на три роки і по закону її звільнити не можна.

Більшістю представників організацій з захисту тварин була висунута кандидатура попереднього директора, пофігіста Тараса Смурного, в діяльності якого КРУ виявило зловживань на понад 386.000 тисяч грн. та інші непривабливі речі. Справу передано до Подільської прокуратури. Детальніше про масштаби злочинів можна прочитати в публікації "Дзеркала тижня".

Пан Голубченко, певно, забув, що під час відвідин Бородянки в листопаді 2008 року (разом зі мною та Л. Качуровою) він мав багато застережень щодо роботи С. Смурного та утримання тварин в квазі-притулку. Тодішні публікації підтверджують це: "Хрещатик" , "Вечірній Київ", Портал Київради, "Новая".

Однак це не завадило А. Голубченку поставити кандидатуру Т. Смурного на голосування. Більшість захисників тварин дружно проголосували за нього , не зважаючи на те , що справою T . Смурного займається прокуратура.

На завершення шоу в КМДА, пан Голубченко в черговий раз пообіцяв відкрити міні-притулки, надати фінансову допомогу притулкам, які утримують громадські організації, відкрити цілодобовий вхід на територію Бородянки та багато інших приємних для слуху захисників тварин речей, далеких від намірів КМДА їх реалізувати. І коли локшина була роздана , пообіцяли для повного щастя незабаром провести ще й громадські слухання , мовляв , треба враховувати думку мешканців Києва.

Нагадую , що в червні та липні 2008 року в КМДА два рази проводили такі слухання , до яких влада не мала наміру дослуховуватися. Боюся , що це чергове дежа вю. І чим ближче ми будемо до «ЄВРО-2012», тим більше локшини будуть намагатися представники влади навішати нам на вуха.

Джерело: http://sos-animals.info/index.php?option=com_content&view=article&id=339%3A---------show-must-go-on&catid=23%3A2009-10-27-11-08-35&Itemid=10&lang=uk