:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
РќРђ ГЛАВНУЮ   РќРђ ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Гриценко вимагає від президента та прем'єра врятувати заказник «Острів Жуків»

Персональний сайт Анатолія Гриценка

 

Врятувати заказник місцевого значення «Острів Жуків» у Києві вимагає від президента та прем'єр-міністра України голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко. Народний депутат сьогодні звернувся до Януковича та Азарова з листами у відповідь на прохання представника Всеукраїнської екологічної громадської організації «Національний екологічний центр України».

Гриценко розповів, що держава вже втратила біля 1600 га. території ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків».

«22 серпня 2007 року Київською міською радою було прийняте Рішення №162/1996 «Про затвердження меж ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків», яким схвалено Схему меж ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків», згідно якої загальна площа заказника зменшена з 1794,6 га. до 196 га. Громадськість вже два роки бореться за збереження в Державній власності цих заповідних територій, але з незрозумілих причин, навіть прокуратура не може відстояти інтереси держави», - зазначив народний депутат.

За словами голови Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, відповідно до рішення Конституційного Суду України від 11 квітня 2010 року №10-рп/2010 у справі №1-6/2010 до публічно-правових спорів, на які поширюється юрисдикція адміністративних судів, належать і земельні спори фізичних чи юридичних осіб, з органом місцевого самоврядування як суб'єктом владних повноважень, пов'язані з оскарженням його рішень, дій чи бездіяльності.

«19 травня 2010 року представником Всеукраїнської екологічної громадської організації «Національний екологічний центр України» у судовому зсіданні Вищого господарського суду України по справі №36/131-21/64, предметом розгляду якої було визнання недійсним п.1 вказаного вище рішення Київської міської ради, заявлено клопотання про припинення провадження по справі у зв'язку з тим, що відповідно до п.1 ч.1 ст.80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо спір не підлягає розгляду в господарських судах України. Предметом даного спору є правомірність рішення органу місцевого самоврядування, а саме Київської міської ради, щодо передачі земельної ділянки. Тобто даний спір є земельним спором юридичної особи із органом місцевого самоврядування, - пояснив народний депутат. – Даний спір є спором між суб'єктами владних повноважень з приводу їхньої компетенції у сфері управління. Жоден суб'єкт господарювання участі у розгляді цієї справи не бере, - йдеться у листі Гриценка до президента Януковича. – Колегія суддів Вищого господарського суду України, розглянувши клопотання Всеукраїнської екологічної громадської організації «Національний екологічний центр України», дійшла до висновку, що клопотання про припинення є необґрунтованим, а відтак підлягає відхиленню. Тобто, для Вищого господарського суду України рішення Конституційного Суду України від 11 квітня 2010 року № 10-рп/2010 у справі №1-6/2010 не є обов'язковим. Також 19 травня 2010 року Вищий господарський суд України прийняв Постанову по справі №36/131-21/64, якою визнав рішення Київської міської ради № 162/1996 законним. Тобто суд, який не мав повноважень розглядати публічно-правові спори, розглянув справу, прийняв рішення та позбавив державу земель природно-заповідного фонду України», - підкреслив Гриценко.

Враховуючи вищезазначене голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони вимагає від президента Януковича дати завдання керівнику Головного управління з питань судової реформи та судоустрою Портнову А.В., Раді суддів України, Міністру юстиції України, Генеральній прокуратурі України здійснити ретельну перевірку дотримання рішення Конституційного Суду України від 11 квітня 2010 року № 10-рп/2010. Разом з тим, з огляду на велику цінність земель ландшафтного заказника «Острів Жуків» і широкий суспільний резонанс, Гриценко вимагає від прем'єр-міністра Азарова звернутися до Київської міської державної адміністрації та особисто до мера Києва з приводу збереження заказника.