:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
РќРђ ГЛАВНУЮ   РќРђ ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Прокуратура Харківської області не побачила порушень у побитті людей в парку Горького

 

Марина ГОВОРУХІНА, Українська Гельсінська спілка з прав людини

 

Прокуратура Харківської області не побачила жодних порушень в ситуації з парком Горького. Таку відповідь надійшла до Української Гельсінської спілки з прав людини у відповідь на відкрите звернення.

 

В листі за підписом заступника прокурора О. Кухара йдеться про те, що ані міліціонери, які били чи незаконно затримували захисників парку Горького, ані невідомі люди в чорному – «Муніципальна охорона», які так само вчиняли насильницькі дії у відношенні до захисників природи – не вчиняли злочину.

 

Прокуратура Харківської області вважає, що факти, наведені у відкритому зверненні правозахисників, носять неконкретизований характер. Так, для правоохоронців неконкретними є такі загальновідомі події:

 

-         насильство зі сторони співробітників органів внутрішніх справ по відношенню до громадян, які намагалися протидіяти знесенню дерев;

-         випадки, коли невідомі молоді люди спортивної статури били громадян, а екскаватор ковшем травмував кількох людей і все це при повній бездіяльності міліції.

 

Мабуть представники прокуратури не знають і про існування відеороликів, на яких чітко видно що відбувалося в парку Горького (наприклад це відео http://www.youtube.com/watch?v=S_gk4KGWfKI&feature=youtube_gdata проглянуло понад 16 тисяч громадян).

 

У відповідь на звинувачення правозахисників у ігноруванні владою Харкова громадських інтересів, прокуратура згадала про громадські слухання, які були проведені 19 червня 2010 р. І це є надзвичайно цікавим аргументом, адже вирубка дерев розпочалась 20 травня.

 

Прокуратура стверджує, що громадська думка була врахована на стадії розробки генерального плану міста. Але! Генеральним планом міста Харкова, розробленим Українським державним НДІ проектування міст „ДІПРОМІСТО” та затвердженим 23 червня 2004 року рішенням Харківської міської ради, транспортний зв’язок через територію парку не передбачався! Ще у 2008 році Мінприроди зобов’язало Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Харківській області відкликати висновок про погодження проекту землеустрою щодо відведення спірної земельної ділянки, що і було зроблено.

 

Не проводилася державна екологічна експертиза проекту будівництва у парку,  і центральним органам влади нічого не відомо про проведення громадського обговорення такого будівництва. Не зважаючи на це, виконком Харківської міської ради у травні 2010 року ухвалив протиправне рішення про видалення зелених насаджень парку імені Горького.

 

Проте прокуратура не побачила в цих фактах нічого незаконного. І не бачить підстав для вжиття заходів прокурорського реагування. 

 

Нижче ви можете ознайомитись з відповіддю прокуратури