:: О нас ::
 
 
AddWeb.ru - раскрутка сайта, 

продвижение сайта
Rambler's Top100 Рисунки, кроссворды, анекдоты, шутки, филателия, нумизматика, ноты для фортепиано, математика, каталог сайтов

Счётчик:
хостов сегодня | хитов сегодня
хитов всего Украина онлайн Неофіційна газета Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Дерибан Збережи старий Київ ОЛЕГ АНДРОС SOS-animals Green Art ????? Банер Соломенка Здорова Україна
См. новые поступления
в раздел "Карикатуры"

   
РќРђ ГЛАВНУЮ   РќРђ ФОРУМ   ГОСТЕВАЯ
Анонс

Проект День Землі завершився

 

Національний екологічний центр України

 

«День Землі – кожен день!» - під таким гаслом в Україні із квітня до червня відзначали відоме у світі екологічне свято. Цього року світ відзначає ювілейний – 40-ий – День Землі. Більше сотні волонтерів-організаторів та тисячі учасників, біля п’ятидесяти партнерських організацій, вісім парків та чотири великих міста взяли участь у організації та відзначенні масштабної сорокової річниці Дня Землі в Україні.  Міста, які прийняли свято у себе – Київ, Львів,  Біла Церква та Харків. У 17 регіонах України – від заходу до сходу, від півдня до півночі  небайдужі люди створили найбільший прапор Дня Землі, параметри якого 7х5 метрів.  

Мета проекту - підвищення зацікавлення молоді та молодих сімей у питаннях охорони довкілля, а також залучення їх до життя парків, у яких вони проводять своє дозвілля.  

День Землі в Україні відзначався за цікавою та корисною програмою : прибирання парків, екологічні майстер-класи,  еко-ярмарка, еко-квест «Ангели Землі», ігри для дітей, презентації природоохоронних організацій, вегетаріанське частування, а в Києві та Львові, на додачу, учасники акції насолоджувались концертом дружніх до природи музичних  колективів.  

Завершилося відзначення ювілею Дня Землі виставкою «День Землі – кожен день!», на якій були представлені фотографії, вироби ручної роботи та інсталяції, котрі дозволили відвідувачам відчути себе в самому центрі святкування події. Інстраляція «Світ у кімнаті» - кімната звичайної людини, що яскраво демонструє, що всі речі, якими ми користуємося – були забрані в природи для наших потреб. Наприклад, письмовий стіл – колись був деревом. На виставці також було нагороджено спеціальними подяками всіх волонтерів та партнерів проекту. 

Як відзначила Тетяна Подобінська, помічник аташе з питань культури, Посольство США в Україні : «Коли ми бачимо таку активну українську молодь, нас не покидає впевненість в тому, що День Землі - кожен день  - це не мрія, а реальність, до якої слід наполегливо йти».

За словами  Юлії Маклюк: «День Землі в Україні став масштабною подією, яка обєднала численних активістів екологічних рухів в одну потужну силу, яка досягла спільної мети...»

Проект реалізовувася ЕкоКлубом «Зелена Хвиля» у співпраці з багатьма екологічними ініціативами та за підтримки Фонду розвитку демократії Посольства США в Україні.

 

З приводу отримання додаткової інформації контактувати із :

Юлею Маклюк, координатором проекту, 097 144 03 12, j.mcluck@gmail.com

Любою Єремічевою, координатором по зв’язкам зі ЗМІ, 063 628 67 57, jeremicheva@gmail.com,

 

http://www.denzemli.org.ua/